Κάλυψη Δικτύου

  • Ενεργό δίκτυο
  • Ασύρματη κάλυψη
  • Δίκτυο σε διαδικασία επέκτασης

Η Hellenic Cable Networks "HCN", ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2012, όπου και ξεκινούν τα έργα εκσκαφής, με σκοπό τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών. Οι πρώτοι μας συνδρομητές συνδέθηκαν στο Δήμο Καλαμαριάς.

Από τότε έως σήμερα η HCN αναπτύσσεται καθημερινά και με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Κατερίνης και της Βέροιας. Το δίκτυό μας καλύπτει ήδη μια απόσταση μεγαλύτερη από 100 χιλιόμετρα και διασχίζει όλη τη Θεσσαλονίκη για να μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της γρήγορο και αξιόπιστο Internet και ψηφιακή καλωδιακή τηλεόραση. Η επένδυση γίνεται εξ ολοκλήρου με ιδία κεφάλαια και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η ανάπτυξη του δικτύου γίνεται με την αγαστή συνεργασία των τοπικών αυτοδιοικήσεων και των στελεχών αυτών και είναι μία χρονοβόρα διαδικασία καθώς απαιτούνται μία σειρά από άδειες και προϋποθέσεις για να μπορεί να έρθει η οπτική ίνα σε κάθε σπίτι και επιχείρηση. H HCN καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες για να μπορέσει να συνδέσει κάθε ιδιώτη και επιχείρηση επιθυμεί να περάσει στην επόμενη γενιά ταχυτήτων στο διαδίκτυο, του μόνου και αληθινού FIBER to the Premises internet.

Κάθε μία αίτηση που γίνεται στην HCN μπαίνει στο σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου ασχέτως της τοποθεσίας. Φυσικά μερικές τοποθεσίες που είτε είναι μακριά από το υπάρχον δίκτυο ή σε δύσκολη θέση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι την ώρα της σύνδεσης. Ζητούμε την κατανόηση σας για τις καθυστερήσεις και σας υποσχόμαστε ότι από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να σας περάσουμε από την "εποχή του χαλκού" στο δίκτυο FIBER του σήμερα.

Επειδή ο αριθμός των αδειών που μπορεί να παραχωρήσει ο κάθε δήμος για εκσκαφή είναι περιορισμένος ανά περίοδο χρόνου, η HCN μεθοδικά και με συνεχή επένδυση στις υποδομές της θα προχωρήσει μέχρι να μπορεί να καλύψει όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Κατερίνης και της Βέροιας.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Κάλυψη Δικτύου