Πόσο γρήγορο ίντερνετ πραγματικά χρειάζεσαι;

BLOG

Πόσο γρήγορο ίντερνετ πραγματικά χρειάζεσαι;

05 | 12 | 17

Πόσο γρήγορο ίντερνετ χρειάζεστε πραγματικά;

To ζητούμενο από κάθε σύνδεση στο διαδίκτυο είναι να μην την σκέφτεστε ποτέ. Να εκτελεί δηλαδή όλες τις δραστηριότητες του νοικοκυριού ή της επιχείρησης σας σταθερά χωρίς καθυστέρηση. Η ταχύτητα και η ποιότητα κάθε σύνδεσης είναι αποτέλεσμα του δικτύου στο οποίο είστε συνδρομητής.

Όλες οι προσφορές του ADSL δηλαδή του παραδοσιακού δικτύου τηλεφωνίας από χαλκό που υπάρχει σε όλη τη χώρα, έχουν τη δυνατότητα να μας δώσουν συγκεκριμένο εύρος ταχύτητας. Για αυτό το λόγο και όλες οι προσφορές δηλώνουν «έως 24 Mbps».

Ακόμα και οι προσφορές του δικτύου οπτικών ινών που έχουν κατακλύσει τις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο αναφέρουν Fiber χωρίς όμως να μπορούν να εγγυηθούν την ταχύτητα σε νούμερο. Μάλιστα οι ταχύτητες είναι πολύ μικρότερες από τις διαφημιζόμενες καθώς τα δίκτυα όλων των παρόχων έχουν οπτική ίνα μόνο σε κάποια μέρη τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι παράγοντες που καθορίζουν την ταχύτητα είναι οι εξής:

  1. Η ποιότητα του δικτύου χαλκού του κτιρίου στο οποίο διαμένετε. Αυτό είναι θέμα παλαιότητας και καλής εγκατάστασης από τον εργολάβο που έκανε την οικοδομή.
  2. Η ποιότητα των γραμμών του τοπικού δικτύου.
  3. Η απόσταση του σημείου πρόσβασης από τον τοπικό κόμβο.

Επομένως οι εταιρίες παροχής της σύνδεσης δεν γνωρίζουν για τον κάθε συνδρομητή ποια θα είναι η τελική ταχύτητα που θα έχει στο χώρο του ο συνδρομητής.

Οι ταχύτητες πάντως κυμαίνονται μεταξύ του ενός (1) και δεκαπέντε (15) Mbps με τους προνομιούχους της γραμμής VDSL να «αναβαθμίζονται» στο εύρος μεταξύ των δέκα (10) και είκοσι οκτώ (28) Mbps.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι ταχύτητες που χρειάζονται για να «τρέχουν» απρόσκοπτα οι εφαρμογές και οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό.

Επομένως οι εφαρμογές οι οποίες "τρέχουν" ταυτόχρονα αθροίζονται στη συνολική ταχύτητα που χρειάζεται η κάθε σύνδεση.
Παράδειγμα, μία σύνδεση online gaming (10 Mbps) ταυτόχρονα με μία συσκευή που βλέπει Youtube (5 Mbps) και μία συσκευή που περιηγείται στο Facebook (5 Mbps) για να λειτουργούν ταχύτατα και χωρίς καθυστέρηση χρειάζονται σύνολο 20 Mbps ταχύτητα στο σύνολο.

Εσάς πόσο είναι η ταχύτητα της σύνδεσης σας πραγματικά ; Δείτε το κάνοντας το τεστ εδώ. Πατώντας θα ανοίξει το τεστ σε νέο παράθυρο και πατήστε το "GO" για να ξεκινήσει.

Για να βρείτε ποιο πρόγραμμα θα ικανοποιούσε τις δικές σας ανάγκες ίντερνετ δείτε τα νέα διαθέσιμα πακέτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ FIBER της HCN

Share: